Eurovíziós Dalfesztivál: sérült zenészek sikere

Értelmi sérült punk rockerek képviselik Finnországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Grund
2015. 03. 02. 8:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pertt i Kurikan Nimipaivat (PKN) együttes 2009-ben alakult egy sérült embereket támogató szervezet közreműködésével. A tagok között van autista és Down-kóros is. Az Eurovíziós Dalversenyen az I Always Have To című másfél perces számot adják elő.

A PKN a szombati finn válogató döntőjében a szavazatok több mint 36 százalékával győzött. A basszusgitáron játszó Sami Helle a győzelem után könnyeivel küzdve arról beszélt, reméli, hogy „az emberek tényleg készek négy sérült ember punkzenéjére”.

Finnország 2006-ban a Lordi rockegyüttes fellépésével nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált.

A 60. Eurovíziós Dalfesztivált május 19. és 23. között Bécsben rendezik meg. Magyarországot Csemer Boglárka Boggie és a Wars For Nothing című dal képviseli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.