Donald Trump flamingós ingben feszít

Egy tel-avivi illusztrátor hipszterként ábrázolta új sorozatában a világ vezető politikusait.

R. Kiss Kornélia
2017. 06. 12. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztosan mindenki emlékszik még a botrányairól híres magyar festő, Nagy Kriszta Tereskova Orbán Viktor-portrésorozatára. A művész csaknem hatvan különböző háttérre montírozta rá a miniszterelnök arcképét: asztalterítőre, ágyneműre, szövegekre. Az ironikus portrésorozatot nagy hírverés kísérte, elkapkodták a képeket. Még a kormányfő felesége, Lévai Anikó is beszerzett egyet.

Tereskova nem az első, és nem is az utolsó, akit megihlettek a politika szereplői. Egy tel-avivi illusztrátor, Amit Simoni például a világ vezető politikusait ábrázolta olyannak, amilyenek valószínűleg sose lesznek: hipsztereknek. Hogy milyen hipszter lenne Barack Obamából, Donald Trumpból, Angela Merkelből vagy Vlagyimir Putyinból, azt az egyéniségük dönti el. A képek közül a német Süddeutsche Zeitung mutatott be néhányat a hétvégén. Simoni azt mondja: optimistán kell gondolkodni, még olyan időkben is, amilyen a mostani. Az igazi erő és hatalom szerinte az embereké, és nem azoké, akik éppen a legnagyobb hatalom birtokosai – és akik mellesleg szintén csak emberek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.