Elhunyt a Rocky rendezője

John G. Avildsen nyolcvanegy éves korában halt meg.

MN
2017. 06. 17. 6:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A halálhírt legidősebb fia jelentette be helyi idő szerint pénteken a The Los Angeles Times című lapban. Anthony Avildsen közölte, édesapja halálát hasnyálmirigyrák okozta. Hozzátette: John G. Avildsen nagyszerű, tehetséges ember volt.

John G. Avildsen 1976-ban a világhírű Rocky-sorozat első részének rendezésével nyerte el a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat, és – mint a tudósítások kiemelték – az addig ismeretlen Sylvester Stallone neki köszönheti, hogy világsztárrá vált. Avildsen rendezte az eredeti Rocky filmek közül az utolsót is 1990-ben – idézi fel az MTI.

Ezenkívül számos nagy sikerű film fűződik a nevéhez, így egyebek mellett az 1973-ban készült, Mentsd meg a tigrist! című film és nem utolsósorban a Karatekölyök-trilógia, amelyet 1984-ben, 1986-ban és 1989-ben rendezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.