Jordán lesz a Weöres Sándor Színház igazgatója

Végül sikerült megválasztani az alapító igazgatót 2021-ig.

MN
2017. 06. 15. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jordán Tamást, a teátrum alapító igazgatóját választotta meg a Weöres Sándor Színház (WSSZ) igazgatójának csütörtökön Szombathely közgyűlése – számolt be róla az MTI. Az ügyvezető igazgató kinevezése 2018. október 1-jétől 2021. január 31-ig szól, az önkormányzati testület ugyanis egy korábbi döntésével Jordán Tamás jelenlegi, 2017. szeptember 30-ig szóló megbízását egy évvel meghosszabbította.

Május végén számoltunk be róla: második alkalommal kellett kiírni a pályázatot, miután első körben érvénytelennek nyilvánították a pályamunkáját. A társulat és a szakma jeles képviselői viszont kiálltak mellette.

A megismételt színházigazgatói pályázatra egyedül a jelenlegi direktor adott be pályázatot, melyet 2017. június 7-én a színház szakmai bizottság egyhangúlag támogatott.

A szombathelyi közgyűlés csütörtökön tartózkodás és ellenszavazat nélkül választotta meg Jordán Tamást a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Az igazgató korábban ismertette már a jövő évad műsortervét: látható lesz Szép Ernő Vőlegénye Mohácsi János rendezésében, Feydeau Kis hölgy a Maximból című bohózata Réthly Attilától, míg Alföldi Róbert A salemi boszorkányokat rendezi meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.