Lovaggá ütötték Lars Ulrichot, a Metallica dobosát

A dán királynő nevében Frigyes koronaherceg nyújtotta át a zenésznek a kitüntetést.

MN
2017. 06. 14. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lovagi címmel tüntette ki a Metallica dobosát, Lars Ulrichot a dán királynő – írja az MTI a dán királyi palota bejelentése alapján. Az 53 éves dán zenészt a művészetekhez való hozzájárulásáért ismerték el a kitüntetéssel.

A palota Facebook-bejegyzése szerint II. Margit királynő nevében Frigyes koronaherceg nyújtotta át a kitüntetést kedden Ulrichnak. A ceremóniára San Franciscóban került sor, ahol a zenész él.

Ulrich az 1671-ben alapított Dannebrog rend tagja lett.

A kitüntetést hivatalosan május 26-án ítélték oda neki, ám a királyi udvar az átadásig titokban tartotta a hírt.

A sokszoros Grammy-díjas Metallica a világ egyik legnépszerűbb heavy metal együttese, amelyet 1981-ben alapított Ulrich és James Hetfield amerikai gitáros és énekes. A nyolcvanas-kilencvenes évek meghatározó zenekarának számtalan sikerszáma került a toplistákra, köztük a Nothing Else Matters és az Enter Sandman.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.