Corbyn már támadja a Glastonburyt

Nemrég még beszédet tartott ott, de most hirtelen rájött, hogy nem az elnyomott munkások bulijáról van szó.

Lakner Dávid
2017. 07. 05. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Időbe telt, de úgy tűnik, Jeremy Corbyn mára rájött, miként működik egy nyári fesztivál, illetve maga a Glastonbury – derült ki a The Guardian cikkéből. Korábban beszámoltunk róla: bár a brit munkáspárti vezető felszólalt az Iron Maiden énekese által a bolygó legburzsoább eseményének nevezett fesztiválon, a Glastonbury valószínűleg már nem élné túl Corbyn megválasztását. Mint a Spectatorra hivatkozva megírtuk, a rendezvényt kifejezetten rosszul érintené többek közt a nullaórás szerződések betiltása. A rockfesztiválon ugyanis így tudják megoldani a biztonsági személyzet vagy az étkeztetésért felelős munkavállalók alkalmazását.

Mindezek ellenére az elnyomott munkásokért szólni kívánó Corbyn megjelent a fesztiválon, ahol a hagyományos baloldali témák helyett inkább arról beszélt, hogy a menekültek is ugyanolyan emberek, mint bárki más. A munkáspárti politikus most viszont rádöbbent, hogy egy fesztiválon nem negyvenórás munkavállalókat alkalmaznak, és gyorsan elítélte a Glastonbury eljárását.

– Jeremy és a Munkáspárt élesen elítéli a nullaórás szerződéseket, ahogy a bevándorlók és más munkások kizsákmányolását – reagálta Corbyn szóvivője azokra a hírekre, hogy más EU-tagországok munkásainak százait alkalmazták hasonló módon. Sok munkavállalót meglepett ugyanis, hogy két nap után közölték velük, mégsem kell már menniük a szemetet összegyűjteni a fesztiválon.

Corbyn szóvivője egyértelművé tette, hogy ha a Munkáspárt kerül hatalomra, a hasonló gyakorlatnak véget fognak vetni. Kérdés, akik a Glastonburyn a politikust éltették, tudják-e, milyen hatása lehet a rendezvényre kedvencük megválasztásának. Például a szervezők még tovább emelhetik a már így is borsos árakat, hogy ki tudják gazdálkodni a Munkáspárt politikájából fakadó veszteségeket. És hogy miként vélekedik erről a politikus szóvivője? Mint mondta, teljes mértékben a fesztiválra tartozik, a költségekkel hogyan gazdálkodnak, nullaórás szerződésben viszont nem gondolkodhatnak. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.