Egy színésznő bántalmazásáért jelentették Kim Gidok filmrendezőt

Állítólag 2013-ban, a Moebius című film forgatása alatt szidalmazta és pofozta fel a nőt.

MTI
2017. 08. 03. 8:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálatot indított a dél-koreai ügyészség  Kim Gidok (Kim Ki-duk) világhírű filmrendező ellen, akit egy színésznő jelentett fel verbális és tettleges bántalmazásért – közölték csütörtökön Szöulban igazságügyi források.

A 2012-es Velencei Filmfesztivál fődíját Pieta című alkotásával elnyerő rendezőt azzal vádolja a meg nem nevezett színésznő, hogy szidalmazta és sértegette 2013-ban a Moebius című film forgatása alatt, sőt egy alkalommal fel is pofozta, továbbá arra akarta kényszeríteni, hogy meztelenül szerepeljen egy jelenetben. A színésznő megtagadta a pucérkodást, ezért egy másik szereplővel fejezték be a forgatást.

A többszörös díjnyertes rendező ügynökei alaptalan vádaskodásnak nevezték a feljelentést, és közleményt ígértek az ügyben.

A vérfertőző kapcsolat köré szőtt thriller, a Moebius dél-koreai forgalmazását kezdetben nem is engedélyezték obszcénnek mondott jelenetek miatt, és csak azután kerülhetett a mozikba, hogy kivágták a kifogásolt képsorokat.

Kim Gidok az egyetlen dél-koreai rendező, aki díjat hozott el Európa három legjelentősebb filmfesztiváljáról, Velencéből, Berlinből és Cannes-ból. A 2004-es berlini filmfesztiválon az Ezüstmedve díjat nyerte el Az irgalmas lány című filmdrámájával, 2011-ben pedig Arirang című dokumentumfilmje kapta meg az Un Certain Regard szekció díját a Cannes-i Fesztiválon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.