Iskolapszichológus is segíthet a színművészeti hallgatóinak

Anonim bejelentő platformot is létrehozhatnak.

MN
2017. 10. 24. 6:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sárosdi Lilla csütörtökön közölte, hogy Marton László volt az, aki fiatalkorában megpróbálta szexuális érintkezésre rávenni egy autóban. A rendező úgy reagált: az állítás minden valóságalapot nélkülöz, és kénytelen megtenni a megfelelő lépéseket. Marton László nem sokkal később felfüggesztette oktatói tevékenységét a színművészeti egyetemen, és lemondott a Vígszínház főrendezői posztjáról. Ezt követően több nő is azt állította, hogy Marton zaklatta.

A Blikk azt írja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata korábban  fórumot hívott össze az ügyben. A cikk szerint – bár külön nem kívánták kommentálni, hogy a rendező már nem tanít az intézményben – a történtek miatt lesznek változások az iskola mindennapjai­ban.

„A hallgatói önkormányzat nem tud olyan esetről, hogy az egyetem falain belül valaha szexuális visszaélés történt volna. Azonban Sárosdi Lilla és Marton László közvélemény előtt zajló ügye rávilágított arra, hogy az egyetem működésében változásokra van szükség. Iskolapszichológus fogja segíteni a hallgatókat, hogy a művészeti tanulmányokkal járó intenzív érzelmi igénybevételt, az emberi kapcsolatokat érintő konfliktusokat megértsék. Anonim bejelentő platform jön létre, egy elektronikus felület, amely lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy név nélkül juttathassák el az őket érő sérelmeket az illetékeseknek” – írja a lap a HÖK közleményére hivatkozva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.