Meghalt Tom Petty, a zenész családja megerősítette a hírt

Sokáig ellentmondásos információk keringtek.

Marosi Adrienn
2017. 10. 03. 4:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvanhat éves korában Kaliforniában meghalt Tom Petty amerikai zenész és dalszövegíró – írja a BBC Petty családjának nyilatkozatára hivatkozva. A CNN közlése szerint Tony Dimitriades, a Tom Petty and the Heartbreakers menedzsere erősítette meg a hírt a család nevében nyilatkozva.

Hétfőn mi is beszámoltunk arról: a Tom Petty and the Heartbreakers frontemberére eszméletlenül találtak rá, feltehetőleg szívrohamot kapott. A 66 éves Pettyt állapotának stabilizálása után a mentők azonnal a ULCA Santa Monica-kórházba szállították, ahol lélegeztetőgépre rakták.

A CBS News és a Variety arról írt a Los Angeles-i rendőrségre (LAPD) hivatkozva, hogy Pettyt már nem tudták megmenteni. Az LAPD viszont egy Twitter-üzenetben azt közölte, hogy nincs információja az énekes haláláról, és bármilyen ilyen értesülés tévedésből lett kiadva. Később ellentmondásos hírek keringtek: többen arról számoltak be, hogy még küzdenek az életéért, míg a New York Daily News bejelentette, hogy lekapcsolták a gépekről.

A rocksztár előző hét hétfőn fejezett be egy hosszú turnésorozatot Los Angelesben.

Pettyről kevesen tudják, hogy a 80-as években sikeressé váló, Heartbreakers nevű zenekarával összesen 80 millió albumot adott el. Az énekes a 1990–2000-es években is folyamatosan aktív volt, bár azóta egyik száma sem lett akkora sláger, mint a csúcskorszakában, de mindig volt akkora rajongótábora, hogy fenntartsa magát. Napjainkban számos filmben is megszólalnak a dalai – olyan vígjátékokban például, mint a Spanom csaja vagy az Egyszerűen bonyolult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.