Súlyos állapotban került kórházba Tom Petty

Petty a 80-as években sikeressé váló, Heartbreakers nevű zenekarával összesen 80 millió albumot adott el.

MN
2017. 10. 02. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frissítés (0:33): Mint időközben mások mellett a The Guardian és az Independent is közölte, valótlanok az információk a legendás énekes, Tom Petty haláláról. Feltehetőleg szívrohammal, súlyos állapotban szállították kórházba, de a zenész eltávozásáról szóló első híreket időközben cáfolták. Eredetileg a CBS News és a Variety írt arról a Los Angeles-i rendőrségre (LAPD) hivatkozva, hogy Pettyt már nem tudták megmenteni. Az LAPD viszont Twitter-üzenetben azt közölte, nincs információja az énekes haláláról, és bármilyen ilyen értesülés tévedésből lett kiadva.

Később – újságírói érdeklődésre – csupán annyit közöltek: nem áll módjukban sem megerősíteni, sem cáfolni az ellentmondásos információkat. Sem a művész családja, sem pedig az impresszáriója egyelőre nem tett közzé bejelentést vagy nyilatkozatot.

Többen arról számolnak be, hogy küzdenek a 66 éves zenész és dalszövegíró életéért, a New York Daily News viszont bejelentette, hogy lekapcsolták a gépekről.

Eszméletlenül találtak rá hétfőn este a Tom Petty and the Heartbreakers frontemberére, aki feltehetőleg szívrohamot kapott. A 66 éves Pettyt állapotának stabilizálása után a mentők azonnal a ULCA Santa Monica-kórházba szállították, ahol lélegeztetőgépre rakták – írta a TMZ. 

A rocksztár előző hét hétfőn fejezett be egy hosszú turnésorozatot Los Angelesben.

Pettyről kevesen tudják, hogy a 80-as években sikeressé váló, Heartbreakers nevű zenekarával összesen 80 millió albumot adott el. Az énekes a 1990–2000-es években is folyamatosan  aktív volt, bár azóta egyik száma sem lett akkora sláger, mint a csúcskorszakában, de mindig volt akkora rajongótábora, hogy fenntartsa magát. Napjainkban számos filmben is megszólalnak a dalai – olyan vígjátékokban például, mint a Spanom csaja vagy az Egyszerűen bonyolult.

Egyik világhírű videoklipjében  a hollywoodi szexbomba, Kim Basinger is szerepelt – egy halott nőt alakított, akit Petty hazavisz, menyasszonyi ruhába öltöztet, táncol vele, és a vacsoraasztalhoz ülteti, majd végül átadja a tenger hullámainak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.