A víz érintése kapta a legtöbb Bafta-jelölést

A brit filmakadémia díjára tizenkétszer jelölték.

MN
2018. 01. 09. 10:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Guillermo del Toro A víz érintése című filmje kapta a legtöbb, tizenkét jelölést a brit filmakadémia (Bafta) díjaira – közölte kedden a BBC News.

A víz érintése című fantáziarománc női főszereplője, Sally Hawkins a legjobb színésznő díjára esélyes. A brit színésznő néma nőt játszik, aki beleszeret egy fogságban tartott vízi lénybe.

Hawkins egyik versenytársa a színésznők mezőnyében az ír származású Saoirse Ronan, a Lady Bird sztárja, aki már megkapta a Golden Globe-ot a hétvégén.

A Winston Churchillről szóló, A legsötétebb óra és a Három óriásplakát Ebbing határában című filmek kilenc-kilenc jelölést kaptak. A legsötétebb óra főszerepét alakító Gary Oldman, aki vasárnap ugyancsak Golden Globe-ot kapott a játékáért, a Baftát is elnyerheti.

A legjobb brit film díjára A legsötétebb óra, a Három óriásplakát Ebbing határában, a Paddington 2., a Lady Macbeth, az Isten országa és a Sztálin halála is jelölést kapott.

A narancslekvár-rajongó medvéről szóló Paddington 2., amely egyöntetű népszerűséget vívott ki magának a kritikusok és a közönség körében, három nevezést ért el: adaptált forgatókönyve mellett a legjobb férfi mellékszereplő mezőnyben Hugh Grant is esélyes lett a díjra.

Grantnak a Baftáért a Floridai álomban játszó Willem Dafoe, valamint a Három óriásplakát Ebbing határában két színésze, Sam Rockwell és Woody Harrelson a vetélytársa.

A legjobb film kategóriában a Szólíts a neveden!, A legsötétebb óra, a Dunkirk, a Három óriásplakát Ebbing határában és A víz érintése szerepel.

Ridley Scott Szárnyas fejvadász 2049 című sci-fije nyolc mezőnyben indulhat a brit filmes Oscarért, akárcsak a Christopher Nolan rendezésében készülő, Dunkirk című háborús dráma.

A Bafta-díjátadó gálát február 18-án, vasárnap rendezik a londoni Royal Albert Hallban.

Az idén hosszú idő után először nem Stephen Fry lesz az est házigazdája, a közkedvelt színész ugyanis bejelentette, visszavonult ettől a feladattól, hogy lehetőséget adjon másoknak is. A műsort Joanna Lumley vezeti majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.