Éjszakázzon Nagy-Britannia egyik legszebb könyvtárában

Az egykori brit miniszterelnökről elnevezett intézmény egy részét ugyanis 26 szobából álló szállóvá alakították át.

Makrai Sonja
2018. 01. 11. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak olvasni, de aludni is lehet a jövőben a walesi Hawardenben található Gladstone könyvtárban. Az egykori brit miniszterelnökről elnevezett intézmény egy részét ugyanis 26 szobából álló szállóvá alakították át.

A könyvtár a látogatók előtt 5-kor mindig bezárja a kapuját ugyan, de a szállóvendégek este 10-ig böngészhetnek a 250 ezer kötet között. A szobákat 63 fontért lehet foglalni; ezért az árért ingyenes wifit és reggelit is kapnak a vendégek, de televízió természetesen nem tartozik a helyiségekhez.

A Trónok harca rajongóknak pedig idén a finnországi Kittilä település lehet a fő úti cél: nemrég megnyílt a Lapland Hotels SnowVillage jéghotele, amely kizárólag hóból és jégből áll, és a népszerű sorozat világát mutatja be vendégeinek. Egyetlen hátulütője, hogy –5 fok van a szobákban, ezért csak egy éjszakát lehet ott eltölteni. Akinek ennyi nem volna elég, meleg kabinra válthat, és tovább élvezheti a lovagkirályság vendégszeretetét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.