Ejtették az erőszakvádat a lengyel metálosokkal szemben

Tárgyalás nélkül hazatérhettek a Decapitated tagjai.

Lakner Dávid
2018. 01. 07. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tárgyalás nélkül ejtették a nemi erőszak vádját a lengyel Decapitated tagjaival szemben, a zenészek pedig már haza is térhettek – közölte a The Spokesman-Review nyomán a Blabbermouth. A négy hónappal ezelőtti eset két hét múlva ért volna a bírósági szakaszba, de a spokane-i ügyész, Kelly Fitzgerald az „áldozat jóllétére” hivatkozva jogfenntartással elengedte a vádat. Ez tehát nem jelenti, hogy a jövőben sem ítélhetik el őket a történtek miatt.

A csapat ügyvédje, Steve Graham viszont úgy látja, a döntés annak az eredménye, hogy „az új bizonyíték fényében mindenki vetett egy második pillantást az esetre”. A védelem a vádat megfogalmazó szavahihetőségét igyekezett megkérdőjelezni, miután az áldozat 2014-ben már beszélt arról a rendőrségnek: egy támadás során szerezte akkori sérüléseit. Eközben azokat a barátja okozta neki, akit éppen három ember megkéselésével vádoltak.

A zenekar egyébként augusztus végén turnézott az Egyesült Államokban, az áldozat pedig azt állította, a csapattagok a 31-ei koncert után erőszakolták meg őt a turnébuszban. A rendőrségen rögzítették sérüléseit is, de a csapatot védelmébe vevő másik zenekartag, a Thy Art is Murder-beli Andy Marsh állította: látta a nőt ugrálni a tömegben, és a sebeket biztos a koncert során szerezte.

A lengyel death metal zenekar tagjait még szeptember 9-én tartóztatták le a kaliforniai Santa Anában. A gyanúsítottak állították, nem követték el a szóban forgó cselekményt, bár eközben ellentmondásos vallomásokat tettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.