Meghalt a magyar hiphopszíntér ismert alakja

DJ Zefil, azaz Szobics Ferenc búcsúztatóját vasárnap este hattól tartják a pécsi Ti-Ti-Tában.

MN
2018. 01. 06. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken váratlanul elhunyt DJ Zefil, azaz Szobics Ferenc, aki a hazai hiphopszíntér ismert alakja volt – írja a Lángoló gitárok blog.

A halál oka egyelőre nem ismert, egy facebookos hozzászólás szerint a zenész trombózist kapott.

Zefil 1994-ben szülőhelyén, Pécsen szervezte meg első hiphopbuliját, ahol akkor még CD-ről és kazettákról zenélt, de nem sokkal később áttért a bakelitre. Folyamatosan fejlesztette a mixelési és skratch technikáját.

2005-től két társával Crazy Stylez-bulikat szervezett, ahová olyan világhírű rapelőadók jöttek el, mint Snoop Dogg, Xzibit, a Naughty By Nature, Methodman, az Onyx. Zefil saját zenéket is gyártott: MC Kemonnal, Funktasztikussal, Deadly Huntával valamint Afu-Rával adott ki közös dalokat.

Búcsúztatója vasárnap este hatkor lesz a pécsi Ti-Ti-Tában.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.