Zeffirelli fia tagadja, hogy apja molesztált egy fiatal színészt

Johnathon Schaech amerikai színész azt írta egy magazinban, hogy Franco Zeffirelli 25 éve megpróbálta elcsábítani.

MTI
2018. 01. 11. 20:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pippo Zeffirelli szerint a vádaskodás nem egyéb, mint puszta vendetta, megbosszulása egy korábbi sérelemnek.

A 48 éves amerikai színész, aki egyebek mellett olyan tévésorozatokból ismert, mint a Ray Donovan és a Quantico, azt írta a People amerikai társasági magazinban, hogy huszonöt éve, az Egy apáca szerelme című film szicíliai forgatása közben Franco Zeffirelli mindvégig tette neki a szépet, megpróbálta elcsábítani, és egy alkalommal kísérletet tett arra, hogy orális szexuális kapcsolatot létesítsen vele. „Megértettem, hogy többet akar tőlem, mint hogy a vezető színésze legyek” – írta.

Pippo Zeffirelli szerint Schaech megharagudott, amiért apja szinkronizáltatta a hangját a filmben, mivel egy torokprobléma nehézzé tette számára a beszédet.

„A visszaélésre vonatkozó vádak nem igazak. A rendezőknek különböző stílusaik vannak, és amikor tapasztalatlan színészekkel van dolguk, olykor követelőzőbbek, sürgetőbbek” – olvasható a közleményben.

Az ifjabb Zeffirelli szerint Schaech baráti kapcsolatot ápolt apjával az évek során, és még a múlt hónapban is érdeklődött a kilencvennégy éves rendező egészségi állapota felől.

Franco Zeffirelli 2006 novemberében megjelent önéletrajzában beszélt először nyíltan a homoszexualitásáról és Luchino Visconti iránti szerelméről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.