Meghatározhatja a gyermekvállalás időpontját a csillagok állása?

Az asztrológiában hívők valójában egy olyan csoport, amely igazán progresszív nézeteket vall számos kérdésben.

2022. 09. 08. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A leendő szülők furcsa dolgokra képesek, hogy gyermekük minél ideálisabb csillagzat alatt foganjon – szó szerint, ugyanis akadnak, akik az év bizonyos szakaszaiban kerülik a szexet, hogy biztosra vehessék, a születendő babának nem lesz még véletlenül sem „rossz” a csillagjegye. 

Míg sok reménybeli anyuka az ovulációra, az optimális fogantatási időszakra vagy akár gyermeke jövőbeli szobájának megtervezésére összpontosít, mások elismerték, hogy szándékosan az asztrológiai preferenciákhoz időzítik a terhességet.

Egyesek közösségimédia-csoportokban kezdték el megvitatni az önmegtartóztatás előnyeit és hátrányait, elkerülendő a kevésbé kedvelt csillagjegyeket. A Reddit vonatkozó fórumán például egy nő arról panaszkodott, hogy a párja nem igazán osztotta a lelkesedését az ügyben: „A férjem szerint őrült vagyok, amiért azt szeretném, hogy ha lesz még egy gyermekünk, mindannyian legyünk kompatibilisek” – írta, mire egy másik felhasználó azt válaszolta, hogy az ő legjobb barátja például hasonló okok miatt kizárólag márciusban akar szexelni. 

Ehhez a kommenthez aztán többen csatlakoztak: azt számolgatták, hogyan nem lesz születendő gyermekük skorpió – ám a skorpió holdja még így is okozhat némi aggodalmat. 

Más felhasználók szerencsére azért rámutattak a nyakatekert gyakorlat hiábavalóságára, hiszen a szülők bármiféle tervezése gyermekvállalás esetében nem több, mint az irányítás illúziója. 

És vajon ha nem jön össze mondjuk az áhított vízöntő, létezik olyan ember, aki kevésbé fogja szeretni a gyerekét? Esetleg ha valaki halakat akar ringatni, inkább vár még néhány órát a fogantatással a hónap fordulóján, nehogy mégis önfejű kos legyen?

A vicc sajnos az, hogy mindez nem csak a közösségi média egy furcsa szeglete, ahol egymást váltják a kristályok erejében hívők, a pénzenergiát megidézők és a rontáslevételért fizetők. 

Az amerikai People magazin által végzett felmérés szerint ugyanis minden ötödik amerikai állampolgár megfontolná a terhesség megtervezését annak függvényében, hogy milyen csillagjegyű gyereket szeretne. A több ezer ember bevonásával készült felmérés – természetesen csillagjegyenként egyenletesen elosztva – azt az eredményt hozta, hogy a millenniumi nemzedék harmincegy százaléka kifejezetten nyűgös leendő babája csillagjegyével kapcsolatban, míg a Z generáció tagjainak negyede aggódik az állatöv miatt. 

Az idősebb boomereket nem érdekli az egész, hiszen mindössze öt százalékuk vallotta be, hogy gyermeke potenciális csillagjegye és az ahhoz társított tulajdonságok és személyiségjegyek köré tervezi a terhességet.

Az asztrológiában hívők valójában egy olyan csoport, amely igazán progresszív nézeteket vall számos kérdésben: nem csak kétféle gender létezik, éljenek a transzjogok – ugyanakkor ha skorpiónak születtél, akkor egy rohadt skorpió vagy, hiszen ez puszta biológia! 

A tényeken nem lehet változtatni! Ha valaki szemét módon viselkedik, védekezhet a fogyó Holddal, a megbízhatatlanságot lehet magyarázni a levegő jegyek túlburjánzásával, ha pedig ne adj’ isten a Merkúr retrográdba fordul, az ég kegyelmezzen nekünk! 

Egy női magazin például egyenesen kijelenti: megvan minden baj forrása, idén eggyel több Merkúr retrográddal kell számolnunk! Az ilyen időszakokban ugyanis biztos (!), hogy nem jutunk el simán az úti célunkhoz, jönnek a párkapcsolati válságok, vagy sorban romlanak el a dolgok otthonunkban. Aki igazán jót akar magának a „szakértők” szerint, az nem kockáztat, és minden fontos döntést inkább elnapol. 

A bajok forrása ugyanis a csillagokban keresendő, nem pedig a tetteinkben: személyiségünk már a születésünktől fogva eleve elrendelt, és csupán minimális mozgásterünk lehet a fejlődésre. Kényelmes megoldás, az ezoterikus nonszensz pedig tort ül az emberi akarat szabadsága felett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.