Fizetnie kell a TV2-nek az elhibázott lejáratás miatt

1,7 millió forintos sérelemdíjat állapított meg a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla.

MN
2017. 06. 13. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden meghozott, jogerős ítélete alapján 1,7 millió forintos sérelemdíjat kell fizetnie a TV2-nek, amiért még múlt ősszel azonos neve miatt belekevertek egy kívülálló, civil területen dolgozó nőt lejárató anyagukba – írja a Hvg.hu.

Eredetileg a Hvg.hu azonos nevű újságírójáról akartak riportot készíteni, amibe azonban a csaknem 10 évvel ezelőtt, még állatvédőként nyilatkozó Gergely Zsófia felvételeit szerkesztették bele.

Elsőfokon még áprilisban a Fővárosi Törvényszék döntött a sérelemdíjról, valamint a tévére hárította a 127 ezer forintos ügyvédi költség kifizetését. Gergely Zsófia eredetileg 2 millió forint sérelemdíjat kért, amit a bíróság azért csökkentett kismértékben, mert figyelembe vette, hogy a tévé honlapjáról törölte a balul elsült riportot, illetve másnap bemondták saját tévedésüket. Az Andy Vajna tulajdonában lévő tévé ügyvédje is elismerte a súlyos szakmai bakit, de szerinte ez nem okozott olyan nagy sérelmet, ezért szerinte méltányos lett volna mindössze 300 ezer forint is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.