Hatmillió dollárt követelnek az HBO-tól a hekkerek

Az információk nyilvánosságra hozásával fenyegetőznek.

MTI
2017. 08. 08. 12:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hekkerek eddig még be nem mutatott filmeket, televíziós sorozatokat és bizalmas belső cégadatokat, levelezéseket szereztek meg, köztük Leslie Cohen alelnök egyhavi leveleit, és állításuk szerint a Trónok harca című sikersorozat sztárjainak privát mobilszámait is. Üzenetüket Richard Pleplernek, a vállalat vezérigazgatójának címezték, és azt követelik benne, hogy három napon belül fizessék ki nekik bitcoinban az összeget. Tárgyalni egyedül vele hajlandók, de vele is csak arról, hogy miként bonyolítsák le a fizetést.

A cég elismerte, hogy „tulajdonosi információkat” loptak el tőle, és közölte, hogy együttműködik a rendőrséggel az ügy felderítésében. Azt tagadja, hogy a teljes levelezőrendszerét feltörték.

A kalózok azt állítják, hogy másfél terabájt információt töltöttek le, és azzal fenyegetőztek, hogy mindezt nyilvánosságra hozzák az interneten. A cég informatikai rendszerébe való behatolás hat hónapnyi erőfeszítésükbe került, és ennek a „munkabérét” akarják. Mint írták, amúgy évi 12-15 millió dollárt zsarolnak ki olyan szervezetektől, amelyeknek a rendszerét feltörték. Mint közölték, az HBO a tizenhetedik társaság, amelyet megzsaroltak, és csak három utasította vissza a fizetést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.