Az MTVA másfél év után elárulta, mennyit keresnek a vezetői

A bíróság az RTL Híradónak adott igazat, így már elérhetőek az adatok.

MN
2018. 01. 10. 20:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél év pereskedés után kiadta az RTL Híradónak a közpénzből működő állami média a vezetői fizetéseket.

A műsorban elhangzott, hogy – mivel a vezetők fizetéseit és juttatásait az MTVA nem árulta el – az ügy bíróság elé került, ahol az ügyvéd szerint a közmédia „nevetséges érvekkel” próbálta védeni az adatokat. A bíróság viszont végül az RTL Híradónak adott igazat, így az MTVA elküldte az adatokat.

Eszerint a közmédia legutóbbi három vezérigazgatója – Böröcz István, Szabó László Zsolt és Vaszily Miklós egyaránt havi bruttó 2 millió forintot keresett. Távozáskor Böröcz István 17,5 milliót, Szabó László Zsolt 12 milliót kapott.

A vezérigazgató utáni második legnagyobb fizetést, havi bruttó 1 850 000 forintot Papp Dániel tartalomszolgáltatási igazgató kapja – ő az, akit még 2011-es riportja miatt a bíróság jogerős ítélete szerint lehet hírhamisítónak nevezni. 

Idén az MTVA költségvetése eléri majd a 80 milliárd forintot, ami egymilliárddal több a tavalyinál. A pluszpénz fele, majdnem félmilliárd forint béremelésre megy majd el – teszi hozzá az RTL Híradó.

A juttatásokról itt és itt találnak bővebb információkat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.