Ha van a hűtődben egy kevés sonka és sajt, akkor a következő sonkás-sajtos finomságokat mindenképp érdemes kipróbálnod.
Sajtos-sonkás tészta sütve
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 15 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 1 tk pirospaprika
- 30 dkg sonka
- bors
- oregano
- 20 dkg sajt
- vaj
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A bacont apró kockára vágjuk, kisütjük és félre tesszük.
- Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, felöntjük 1 dl vízzel és puhára főzzük. Ízesíthetjük borssal, orergánóval.
- Amikor megfőtt a sonka, akkor a tésztát összekeverjük a szaftos raguval és hozzákeverjük a bacont.
- Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk és elterítjük benne a tésztát. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul (kb. 10-15 percig).
Hát nem ínycsiklandó?
Fotó: Mindmegette
Sonkás-sajtos tojásmuffin
Hozzávalók
- 6 db tojás
- só
- bors
- 15 dkg sonka
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 2 szál újhagyma
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 165 fokra, a muffinformákat olajjal kikenjük.
- A tojásokat felverjük, elkeverjük benne a sót és a borsot. A sonkát és a paprikát kisebb kockákra vágjuk, az újhagymát felszeleteljük és a reszelt sajt felével hozzákeverjük a tojáshoz.
- A masszát beleöntjük a muffinformába, a maradék sajttal megszórjuk a tetejét. Az előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ez nem egy átlagos muffin
Fotó: Mindmegette
Sonkás-sajtos tortillaszendvics
Hozzávalók
- 4 db tortillalap
- 10 dkg sonka
- 1 csom rukkola
- 10 dkg parmezán
- 1 üveg fűszeres paradicsomszósz
Elkészítés
- A tortillalapokat megkenjük paradicsomszósszal, ráhelyezzük a előnn a sonkaszeleteket, majd megszójuk rukkolával és reszelt parnezánnak majd feltekerjük.
- A tortillatekercset beletesszük a kontaktgrillbe, ráhajtjuk a tetejét, és 4-5 percig pirítjuk, hogy a sajt megolvadjon, és a tortillalap ropogósra süljön.
Roppanós rácsok
Fotó: Mindmegette
A teljes cikket ITT érheti el.