Ég veletek kábelek, itt a vezeték nélküli Android Auto

Most már ön is „felokosíthatja” az autóját ezzel a kis vezeték nélküli szerkezettel.

Forrás: origo.hu2020. 09. 07. 22:16
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak be kell dugni az USB-portba a kábelmentesítő kütyüt.

Mostanra az új autók gyári infotainment rendszerei mellett a régi kocsikba utólag beépíthető fejegységek is széles körben támogatják az Android Auto rendszert.

Viszont feltehetően spórolási okból rutinszerűen csak vezetékes kapcsolattal működnek, így a például navigálni vagy zenét hallgatni kívánó autózóknak USB-kábellel kell összekötniük a kocsijuk szórakoztatórendszerét és a mobiljukat.

A problémát most egy apró kütyü oldhatja meg, az Indiegogo közösségi finanszírozós portálon gyorsan nagy sikert aratott AAWireless kiegészítővel bármely, az Android Autót támogató, gyári vagy utólag beépített infotainment rendszerhez hozzá lehet vezeték nélkül párosítani az Android 9 Pie és újabb rendszerű mobilokat.

A kütyüt csak be kell dugni a kocsi multimédiás egységének az USB-portjába, majd az első beállítást követően az autóba ülve automatikusan, wifin keresztül összepárosul az infotainment rendszer és a telefon.

Az AAWireless egyelőre prototípusfázisban van, a végső terméket kisebbnek és elegánsabbnak szánják a tervezők, mint a képeken és a videókban mutogatott verziót.

Ha minden jól megy, akkor az indiegogós támogatók 2021 februárjában kaphatják meg az 55 dolláros kütyüiket, röviddel később pedig 65 dollárért válhat általánosan elérhetővé a kiegészítő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.