Kiderült, miért lett sikeres külföldön is az Egri csillagok

Külföldön is elsöprő sikert aratott Várkonyi Zoltán 1968-ban bemutatott Egri csillagok című filmje, amelyet szomorú apropóból, Venczel Vera emlékére tűz műsorára a Duna Televízió novemberben. Minden idők egyik legsikeresebb magyar filmjének titkára az Almárium stúdiójában derült fény – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 14. 12:06
Schnell Ádám
Budapest, 2018. mrcius 8. Schnell dm (kzpen) Jumurdzsk szerepben az Egri csillagok cm szndarab prbjn a Nemzeti Sznhzban 2018. mrcius 7-n. Grdonyi Gza regnynek sznpadi adaptcijt Vidnynszky Attila s Zsurfszky Zoltn rendezsben mrcius 9-n mutatjk be a Nemzeti Sznhz s a Magyar Nemzeti Tncegyttes kzs produkcijban. MTI Fot: Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ritka a magyar történelemben olyan momentum, amelyet ilyen pozitív végkicsengéssel lehet elmesélni. Benne van a heroikus küzdelem, egy szerelmi szál és a bosszúvágy is, vagyis a sztori is megállja a helyét. Ráadásul a filmben látott grandiózus csatajelenetek akkoriban még csak a hollywoodi filmgyártásban voltak jellemzőek. Mindezek mellett azonban a parádés szereposztás eleve garancia a sikerre – részletezte Dudás Viktor filmszakértő az 1968-as Egri csillagok című film sikerének titkát az Almárium című műsorban.

Venczel Verán kívül ugyanis a fő szerepekben olyan nagyságokat láthatnak a nézők, mint Sinkovits Imre, Kovács István, Bárdy György, Latinovits Zoltán, Agárdy Gábor, Ruttkai Éva, Gobbi Hilda és Koncz Gábor.

A beszélgetés apropóját az adta, hogy a Duna Televízió Venczel Vera emlékére a következő két vasárnap este műsorára tűzi a filmet. Ezenkívül november utolsó vasárnapján is egy klasszikus magyar filmet láthatnak a nézők, a Fekete gyémántokat november 28-án 19.45-től vetíti a Duna Televízió.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Schnell Ádám (középen) Jumurdzsák szerepében az Egri csillagok című színdarab próbáján a Nemzeti Színházban (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.