Valami nincs rendben a NASA legújabb Mars-fotójával

Gyönyörű, narancssárga és kék színben tündököl a marsi táj a NASA legújabb felvételén. Az egyetlen furcsaság csupán az, hogy az emberi szem nem ilyennek látná a vörös bolygót. A képet utólagosan színezték, hogy alaposabban bemutassák a különböző marsi napszakokat.

Forrás: ORIGO2021. 11. 25. 13:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fotót tulajdonképpen két, eredetileg fekete-fehér kép összeillesztéséből alkották, a felvételeket a Curiosity marsjáró navigációs kamerája készítette. Az első képet a reggeli órákban lőtték, míg a másodikat késő délután, majd utólagosan színezték őket. Az eljárás jól érzékelteti a napszakok változását a planétán. A távolban az öt kilométer magas Mount Sharp látható. 

Borítókép: A NASA által közreadott kép (Fotó: NASA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.