Elfogadták a jelölést: Böjte Csaba Nobel-békedíjas lehet

Böjte Csaba dévai ferences rendi szerzetes csütörtökön erősítette meg: a napokban telefonon értesítették, hogy elfogadták jelölését a Nobel-békedíjra – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: HIRADO.HU2022. 04. 01. 19:14
BÖJTE Csaba
Tápiószele, 2021. október 29. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója köszöntõt mond a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegõrzési Központ "A táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megõrzésében való együttmûködésrõl szóló megállapodás 10 éves jubileumi rendezvényén a központ tápiószelei székházában 2021. október 29-én. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Böjte Csaba erdélyi ferences rendi szerzetest Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere jelölte Nobel-békedíjra.

Kásler Miklós a jelölést korábban azzal indokolta, hogy

Böjte Csaba az elmúlt évtizedekben egy, az ideológiákon és a politikai érdekeken is túlmutató gyermekmentő programot hozott létre. Az immáron több mint három évtizedes humanitárius tevékenységével lebontotta a Kelet-Közép-Európában élő nemzetiségek közti falakat, amivel egyszerre példaként és jó gyakorlatként is szolgál az egész emberiség számára.

Böjte Csaba a TV2-nek jelölése kapcsán elmondta:

Engem nagyon meglepett, mert igazából úgy volt, hogy valamikor hónapokkal ezelőtt Kásler miniszter úr jelölt, és ugye most, a napokban jött vissza az igazolás a bizottságtól, hogy elfogadták a jelölésemet, igenis számba vesznek 2023-ban.

A ferences szerzetes úgy fogalmazott:

köpni-nyelni nem tudtam, amikor telefonon közölték velem a megtisztelő hírt.

A szerzetes már több mint harminc éve segíti a rászoruló embereket és az árvákat. Elsőként Erdélyben, egy karitatív táborban találkozott árva gyerekekkel, akkor döntött úgy, hogy alapít egy árvaházat – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.