időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

Mária Terézia születésének 305. évfordulójára emlékeznek Vácon

Forrás: MTI
2022.05.07. 10:57 2022.05.07. 11:46
Mária Terézia születésének 305. évfordulójára emlékeznek Vácon

Programsorozattal emlékeznek meg Mária Terézia születésének 305. évfordulójáról, a királynő látogatásáról Vácon május 12. és 15. között.

A Mária Terézia 305 programsorozat díszvendége Habsburg Eilika, aki a város meghívására látogat el a Dunakanyar szívébe – közölték a szervezők az MTI-vel.

A barokk főtéren táblaképavató, az elefántos házban Mária Teréziáról szóló időszaki kiállítás, a püspöki palotában zenés irodalmi est, a Kőkaputól induló jelmezes múzeumi séta és a Fehérek templomában barokk zenei hangverseny várja a közönséget.

A Városháza dísztermében május 14-én a kortársak visszaemlékezésein keresztül ismerkedhetnek meg az érdeklődők a kor építészetével, bűbájosokkal, kuruzslókkal és boszorkákkal, a barokk divattal és gasztronómiával.

A gyerekek játékos formában, látványos elemekkel ötvözve találkozhatnak a barokk korral május 15-én. A főtéren a kort idéző vásári forgatag fogadja a kicsiket és nagyokat, a Pannónia-házban interaktív élmény-udvar és hangverseny színesíti a családi programot. A váci látnivalókról a www.visitvac.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Borítókép: A Szent Kereszt (Vártemplom – Barátok Temploma) tiszteletére szentelt ferences barokk templom és kolostor felújított épülettömbje Vác legmagasabb pontján, a Duna-part közelében. (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.