Annyi konyakot ittak a kínaiak, hogy megmentettek egy szeszipari vállalatot

A Covid-korlátozások miatt otthonaikba rekedt kínaiak szomja húzta ki a vállalatot a csávából.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 27. 14:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az dobta meg a Rémy Cointreau szeszipari óriás forgalmát, hogy az utóbbi három évben a Covid-járvány alatt rengeteget ittak belőle a kínaiak – derül ki a Rémy Cointreau, a harmadik legnagyobb európai minőségi töményszesz-gyártónak számító francia társaság beszámolójából. Mint írták, az eladásaik 25 százalékát teszik ki a kínaiak. 

A Covid-korlátozások miatt otthonaikba rekedt kínaiak szomja húzta ki a vállalatot a csávából

 – írták. Amellett, hogy nagy mennyiségben fogyasztották a kínaiak, a készletfelhalmozás is a Rémy Cointreau kezére játszott, a január 22-én kezdődött holdújévre készülve a kereskedők extra mennyiségű italt táraztak be. 


 A kínai piaccal szemben az Egyesült Államokban viszont jelentősen csökkent a fogyasztás – vagy más gyártók termékeit választották, ennek ellenére a pandémiát megelőző időszakhoz képest még mindig 43 százalékkal volt magasabb a konyakfogyasztás a tengerentúlon. 

A párizsi tőzsdén jegyzett Rémy Cointreau a pandémia 2020. márciusi kitörése óta megduplázta az árfolyamát, a pénteki forgalmi jelentésre viszont 2,5 százalékos eséssel reagált. Hogy mennyi a társaság profitja, azt csak a társaság április 28-án publikálandó éves jelentéséből tudhatjuk meg,  de nem túlzás azt állítani hogy a francia cég a pandémia egyik nagy nyertese volt – tájékoztatott az MTI. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.