időjárás 16°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Annyi konyakot ittak a kínaiak, hogy megmentettek egy szeszipari vállalatot

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.27. 14:58 2023.01.27. 15:02
Annyi konyakot ittak a kínaiak, hogy megmentettek egy szeszipari vállalatot

Az dobta meg a Rémy Cointreau szeszipari óriás forgalmát, hogy az utóbbi három évben a Covid-járvány alatt rengeteget ittak belőle a kínaiak – derül ki a Rémy Cointreau, a harmadik legnagyobb európai minőségi töményszesz-gyártónak számító francia társaság beszámolójából. Mint írták, az eladásaik 25 százalékát teszik ki a kínaiak. 

A Covid-korlátozások miatt otthonaikba rekedt kínaiak szomja húzta ki a vállalatot a csávából

 – írták. Amellett, hogy nagy mennyiségben fogyasztották a kínaiak, a készletfelhalmozás is a Rémy Cointreau kezére játszott, a január 22-én kezdődött holdújévre készülve a kereskedők extra mennyiségű italt táraztak be. 


 A kínai piaccal szemben az Egyesült Államokban viszont jelentősen csökkent a fogyasztás – vagy más gyártók termékeit választották, ennek ellenére a pandémiát megelőző időszakhoz képest még mindig 43 százalékkal volt magasabb a konyakfogyasztás a tengerentúlon. 

A párizsi tőzsdén jegyzett Rémy Cointreau a pandémia 2020. márciusi kitörése óta megduplázta az árfolyamát, a pénteki forgalmi jelentésre viszont 2,5 százalékos eséssel reagált. Hogy mennyi a társaság profitja, azt csak a társaság április 28-án publikálandó éves jelentéséből tudhatjuk meg,  de nem túlzás azt állítani hogy a francia cég a pandémia egyik nagy nyertese volt – tájékoztatott az MTI. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.