Élesíti a Netflix az új szabályait

Kanadában, Új-Zélandon, Portugáliában és Spanyolországban már él az új rendszer.

Magyar Nemzet
Forrás: Gizmondo2023. 02. 09. 11:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemsokára kiderül, hogy a Netflix hogyan tervezi megakadályozni, hogy a felhasználók megosszák a jelszavukat barátaikkal és családtagjaikkal – hívta fel a figyelmet a Gizmodo

Ami már biztos, hogy a vállalat bejelentette, hogy négy új piacon is bevezeti a fiókmegosztási irányelveit, köztük Kanadában, Új-Zélandon, Portugáliában és Spanyolországban. A felhasználóknak 5,94 dollárjukba kerül majd egy további tag hozzáadása a fiókhoz. A Portugáliában élőknek 4,27 dollárt (3,99 eurót) kell költeniük, míg Spanyolországban számlánként 6,42 dollárt (5,99 eurót) kell fizetniük a Netflix-felhasználóknak. 

Ahogyan arról korábban a Magyar Nemzet beszámolt, a jövőben új rendszer bevezetésével próbálja a Netflix megakadályozni, hogy az előfizetőn kívül más is használja az adott fiókot: az új ellenőrző rendszer bevezetését követően azonnal blokkolni fogja azokat az eszközöket, amelyek nem az előfizetés elsődleges helyén találhatók. 

A Gizmodo arra is felhívja a figyelmet írásában, hogy csak a normál vagy a prémium előfizetéssel rendelkező tagok vehetnek fel további fiókokat, míg mindenki más korlátozás alá esik. 

A Netflix termékinnovációs igazgatójának, Chengyi Longnak tulajdonított blogbejegyzés egyéb információkat nem ad arról, hogyan fog működni a rendszer. A streaming óriáscég szóvivője azonban arról tájékoztatott, hogy amikor a felhasználó először jelentkezik majd be a fiókjába a fenti országokban, a rendszer végigvezeti azokon a pontokon, hogyan állíthat be egy „elsődleges helyet” vagy „háztartást”, amelyből kiderül, kik használják a fiókot. 

Wifi- vagy IP-cím alapján mérik be ugyanis a fő fióktulajdonost.

A folyamatosan mozgásban lévő felhasználók különösen aggódtak amiatt, hogy újra és újra kell igazolniuk kell a fiókjukat. A blogbejegyzés azonban némiképpen megnyugtatja őket, mondván, a tagok továbbra is könnyedén nézhetik a Netflixet személyes eszközeiken, vagy bejelentkezhetnek be más készülékeken. Egyéb részleteket azonban nem közöl. 

A Netflix szóvivője a lapnak nyilatkozva úgy fogalmazott: azoknak a felhasználóknak biztosan nem származik káruk, akik utazásaikhoz magukkal viszik eszközeiket. Arra a kérdésre, hogy a felhasználóknak igazolniuk kell-e fiókjukat utazásuk során, a szóvivő azt mondta, hogy azoknak, akik jelenleg is felhasználók nem kell újra bejelentkezniük, sem a profiljukat módosítaniuk. 

Azonban még mindig sok a tisztázatlan kérdés – írják. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.