Ijesztően modern trükkfelvétel szerepel egy 1937-es filmben + videó

Akár most is forgathatták volna.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2023. 02. 09. 15:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz elhinni, hogy jóval az animációk kora előtt, 1937-ben készült a Sh! The Octopus című film, a trükkfelvétel alapján, amelyre az Origó hívta fel a figyelmet.  

A horrorfilmek történetének egyik emlékezetes jelenetében két detektív üldözött egy Octopusnak, vagyis Polipnak becézett bűnözőt – csak hogy aztán egy különös lényekkel teli világítótoronyba kerüljenek, a bűnözőről pedig kiderüljön, hogy tényleg egy polip – idézi fel a lap az emlékezetes jeleneteket. 

A filmben bemutatott ominózus jelenetben egy asszony a kamerák előtt változik át boszorkánnyá,

ennek részeként letépi a parókáját: amely látvány a kor technikai feltételei mellett szinte lehetetlennek tűnik. 

Mindezt úgy oldották meg, írja az Origó, hogy a színésznőn már eleve, a jelenet elején rajta volt a maszk, amely csak felvétel közben tűnt elő egy speciális fényszűrő lencsének köszönhetően – amelyet egyébként Karl Struss talált fel. 

Borítókép: Képernyőfelvétel a Sh! The Octopus című filmből (Forrás: YouTube)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.