Új életet kezd a megszökött kokainista macska a cincinnati állatkertben + fotó

A cincinnati állatkertben kezd új életet egy közúti ellenőrzés során a gazdájától megszökött szervál, amelynek kokaint találtak a szervezetében – jelentette az AP hírügynökség pénteken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 10. 11:29
szervál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemrég bemutatott Koakinmedve című horror-vígjátéknak köszönhetően a nagymacska története felkapott lett az interneten. A film egy fekete medve igaz történetét dolgozza fel, amelyet holtan találtak nagyjából kétmillió dollár értékű kokain mellett. A bizarr történet miatt a közösségi médiaoldalakon a szervált „kokainmacskának” nevezték el.

A helyi állatfelügyelet elmondása szerint a vadmacska egy januári közúti ellenőrzés közben szökött meg gazdája autójából. A szökés alatt az amúgy Amiry névre keresztelt 

vadmacska eltörte a lábát, emiatt még zaklatottabbá vált. 

A törvények szerint Ohióban illegális 18 kilogrammnál nehezebb állatot tartani.

Amiryt végül egy cincinnati állatvédő egyesület fogta be, majd az elvégzett drogteszt során kokaint találtak a szervezetében. Nem ez volt az első eset, hogy a megye állatmenhelyként is funkcionáló állatvédő egyesülete olyan vadállatra bukkan, amelynek kábítószert találnak a vérében. 

2022-ben az egyesület befogott egy Neo névre hallgató csuklyás majmot, amelynek később metamfetamint mutattak ki a szervezetében.

– A tavalyi eset óta az egyesületnél bevett eljárássá vált, hogy a menhelyre érkező egzotikus állatokon drogtesztet végeznek – mondta Ray Anderson, az egyesület egyik dolgozója. Anderson azt is megerősítette, hogy Amiry tulajdonosa lemondott a szervál felügyeleti jogáról, mielőtt a cincinnati állatkert gondozásába került volna.

– A szerváltartás nagy felelősséggel jár. Az állat kiegyensúlyozott étrendet és speciális gondozást igényel, nem olyan, mint egy házi macska – mondta Julie Sheldon, a Tennessee-i Egyetem állatkerti orvostudományi tanszék adjunktusa.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.