Ellopták, majd fürdőlepedőbe bújtatták a kacsacsőrű emlőst

Két ember ellen adott ki körözést a rendőrség csütörtökön, miután kiderült, hogy a kis különleges állattal a karjukban szálltak vonatra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 06. 11:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztráliában két ember ellen adott ki körözést a rendőrség csütörtökön, miután kiderült, hogy Queensland állam fővárosától, Brisbane-től északra egy fürdőlepedőbe bugyolált kis kacsacsőrű emlőssel (Ornithorhynchus anatinus) a karjukban szálltak vonatra.

Az állam rendőrfőnöke, Scott Knowles elmondta: 

aggódunk ennek az állatkának az egészségéért, természetes környezetéből távolították el

és a lehető leghamarabb szabadon kell engedni.

A hatóságok az elrablók miatt is aggodalmukat fejezték ki, mert a kacsacsőrű hímjének sarkantyújában méreg termelődik, ami kínzó fájdalmat okozhat az embernek.

A térfigyelő kamerák kedden készült felvételein egy szandálos férfi látható, amint egy észak-brisbane-i vasútállomás peronján sétál, miközben a hóna alatt tartja a macskakölyök méretű emlőst. A férfi és a nő ezután fürdőlepedőbe csavarta az állatot, megsimogatta és megmutatta a többi utasnak – közölte a rendőrség.

A queenslandi természetvédelmi törvények tiltják a kacsacsőrű emlősök elszállítását a vadonból. Az ezért kiszabható maximális bírság 430 000 ausztrál dollár (mintegy százmillió forint) is lehet.

Az éjszakai életet élő, félénk állat azon kevés emlősök egyike, amely tojást rak, és már csak Kelet-Ausztráliában él. Férgekkel, rovarokkal és apró rákfélékkel táplálkozik. Rövid, hódszerű farkával és kacsaszerű csőrével a brit tudósok hamisítványnak hitték, amikor a 18. század végén először meglátták.

Borítókép: kacsacsőrű emlős (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.