Két hónap és csaknem 1200 kilométer után hazaért Feri bácsi és Forint kutya

A 75 éves Feri bácsi és négylábú barátja még április végén indult el a „nagy kutyasétáltatásra”. Több mind két hónapon át járták az országot, és nem kevés kalandba bonyolódtak – számolt be róla a Vg.hu.

MAGYAR NEMZET
Forrás: VG.HU2023. 07. 04. 16:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap sikeresen befejezte az Országos Kéktúrát Soós Ferenc és hű kutyája, Forint. A 75 éves Feri bácsi az Írott-kőnél ért célba, ahol már várta a családja. Bár az 1172 kilométeres szakasz, illetve a nagyjából 32 ezer méter szintemelkedés leküzdése önmagában is megsüvegelendő, de a nem mindennapi párost nem csak ezért zárta a szívébe az ország.

Feri bácsi még április 24-én kerekedett fel Forint kutyával, ahogy ő nevezte, a „nagy kutyasétáltatásra”. Az volt a célja, hogy négylábú barátjával végigjárja az Országos Kéktúrát. Ez végül – nem kevés bonyodalom árán – sikerült is neki két hónap és nyolc nap alatt.

Feri bácsi és Forint kutya a célban az Írott-kőnél Fotó: Facebook/Soós Ferenc

Feri bácsi közben megsérült, elvesztette a telefonját, a családja egy ideig semmit nem tudott róla. Az ország ekkoriban figyelt fel rájuk, és indult el már-már egy mozgalom a közösségi médiában. Aki találkozott a párossal, képet készített róluk, azt pedig megosztotta az interneten. Feri bácsi családja így értesült arról, merre járnak éppen a nagy túrázók. Így sikerült megszervezni azt is, hogy Feri bácsihoz eljuttasson egy új mobilt a posta. Csakhogy a nagy kutyasétáltatási láz nem hagyott alább, és továbbra is tízezrek követték az eseményeket.

Divatba jött Feri bácsival és Forint kutyával fotózkodni, de sokan meg is hívták magukhoz őket, és még szállást is adtak nekik. Túlzás nélkül állítható, hogy egy ország izgult értük és a sikeres célba érésükért, ami tehát vasárnap megtörtént, Feri bácsi pedig immár a saját Facebook-oldalán meg is köszönte a támogatást.

Minden esély megvan rá, hogy a nagy kutyasétáltatás túlélje önmagát, és hatással legyen a jövőre nézve is. Feri bácsi nem titkolt szándéka az volt, hogy népszerűsítse az Országos Kéktúrát, és hogy a saját korosztályát is biztassa a túrázásra. Ennél jobban aligha sikerülhetett volna a kampány – számolt be róla a Vg.hu.

Borítókép: Feri bácsi a családtagjaival és Forint kutyával a célban az Írott-kőnél (Fotó: Facebook/Soós Ferenc)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.