Újabb postás hunyt el – ezúttal darázs okozott bajt

Heteken belül ez a második tragédia.

2024. 07. 25. 19:21
Illusztráció. Forrás: Facebook/Magyar Posta
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb tragédia történt a Magyar Postánál – írta meg a Világgazdaság. A Postás Szakszervezet Facebook-oldalára hivatkozva arról adtak hírt, hogy a szanki posta kézbesítője munkavégzés közben életveszélyes darázscsípés következtében elhunyt. – Mélyen együttérzünk a családjával, akiknek minden támogató segítséget igyekszünk megadni.  Sok erőt és mielőbbi megnyugvást kívánunk! – tették hozzá.

A darázscsípés az esetek túlnyomó többségében csak enyhe tüneteket okoz, de az arra érzékenyeknél súlyos allergiás reakciót válthat ki, amely akár életveszélyes is lehet. Ennek tünetei például a Webbeteg szerint, hogy a csípést követően nagyon gyorsan megduzzad a nyelv és a torok, továbbá fulladásérzés, levegő utáni kapkodás, verejtékezés, sápadtság, vérnyomásesés, szapora pulzus és eszméletvesztés jelentkezik.

Magyarországon a lakosság mintegy két százaléka allergiás a rovarcsípésekre.

A Világgazdaság is emlékeztetett rá, hogy egy héten belül másodszor történt tragédia a postánál. Múlt héten egy postás életét nem sikerült megmenteni, aki hőgutát kapott a kánikulában. A Baon.hu akkor arról írt, egy középkorú férfi hosszú ideje feküdt eszméletlenül a tűző napon, mire rátaláltak, teste nagyon átforrósodott, 43 fokra hűtötték vissza a testhőmérsékletét, stabilizálták az állapotát, utána indult el vele a mentőhelikopter a halasi kórházhoz, de sajnos a gondos kezelés ellenére elhunyt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.