Napi terror 02.06.

2019. 02. 06. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Az Iszlám Állam kalifátusának összeomlásával egyre több dzsihadista kerül fogságba. A kurd hatóságok hazaküldenék a növekvő számú, külföldi állampolgárságú szélsőségest, állításuk szerint azonban a nyugati országok mindent megtesznek, hogy kibújjanak a felelősségük alól.
  • Függetlenül az Iszlám Állam ellen elért katonai sikerektől, a terrorista szervezet továbbra is komoly globális és regionális fenyegetést jelent, Magyarország ezért kész folytatni a dzsihadista csoport elleni küzdelmet – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Washingtonban.
  • A vallások közötti párbeszédre, a muszlim—keresztény kapcsolatok megerősítésére, Jézus tanításának követésére hívta fel hívei figyelmét Ferenc pápa az Egyesült Arab Emírségekben tett háromnapos látogatásának két legfontosabb eseményén. A katolikus egyházfő azonban a párbeszéd előmozdítása mellett nem feledkezhet meg a térségből elüldözött több millió keresztényről sem.
  • Iszlamistákat szállítanak el a Közel-Keleten Fotó: MTI/EPA/Juszef Badaui

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.