Napi terror 02.18.

2019. 02. 18. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • A Szíria északi részét ellenőrző kurd hatóságok hétfőn leszögezték, hogy nem engedik szabadon az Iszlám Állam elfogott, külföldi állampolgárságú dzsihadistáit, de hazájuknak felelősséget kell vállalnia értük.
  • Legalább tizenöten vesztették életüket az északnyugat-szíriai Idlíb városában történt két robbantásos merényletben hétfőn – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, brit székhelyű aktivistahálózat.
  • Az Iszlám Állam terrorszervezet több mint 300, nagyrészt külföldi dzsihadistája tárgyalások segítségével igyekszik kijutni a délkelet-szíriai Baghúz településéből, amelyet körbekerítettek a nyugati támogatást élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) katonái – jelentették hírügynökségek hétfőn szíriai aktivistákra és a tárgyalásokat megfigyelő forrásokra hivatkozva.
  • Jelenleg mintegy 100 ausztriai származású külföldi harcos tartózkodik háborús területen Irakban és Szíriában – közölte hétfőn az osztrák alkotmányvédelmi és terrorelhárítási hivatal (BVT). A hivatal annak kapcsán nyilatkozott, hogy Donald Trump amerikai elnök felszólította az Egyesült Államok európai szövetségeseit: fogadják vissza és állítsák bíróság elé az Iszlám Állam nevű terrorszervezet Szíriában elfogott több mint nyolcszáz külföldi harcosát. Az osztrák kancellár és a belga kormányfő egyaránt tartózkodóan reagált a felszólításra.
  • Iránban őrizetbe vettek három embert a Forradalmi Gárda ellen február 13-án elkövetett merénylettel összefüggésben – derült ki a katonai testület hétfői közleményből. Az öngyilkos támadásban a Forradalmi Gárda 27 tagja halt meg.
  •  

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.