Napi terror 02.24.

2019. 02. 24. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Szélsőségesek támadása, gyilkosságok, nagy késéssel kinyitó szavazóhelyiségek és szavazóurnák felgyújtása árnyékolta be a nigériai elnök- és parlamenti választások első fordulóját. A Maiduguri városát ért, halálos áldozatot is követelő terrortámadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet helyi csoportja jelentkezett.
  • Az utóbbi tíz évben 2018-ban halt meg a legtöbb – csaknem 4 ezer – polgári lakos az afganisztáni harcokban – derült ki az ENSZ afganisztáni missziójának (UNAMA) és a világszervezet emberi jogi főbiztosi hivatalának jelentéséből.
  • Bosznia-Hercegovina visszafogadja az Iszlám Állam oldalán harcoló dzsihadistákat – közölte a boszniai védelmi miniszter a Vecernji List című horvát napilappal. Dragan Mektic egyúttal kijelentette, ha bebizonyosodik, hogy a terrorista szervezet tagjai voltak, ahogy hazatérnek, letartóztatják és büntetőeljárás alá vonják őket.
  • Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője a nyugat-iraki Anbár tartományban tartózkodik és onnan mozgósítja a Szíriából elszökött dzsihadistákat – közölte az Ahbar al-Irak helyi hírportál iraki hírszerzési forrásokra hivatkozva.
  • Gépeltérítési kísérlet miatt vasárnap kényszerleszállást hajtott végre a Biman Bangladesh légitársaság utasszállító repülőgépe a délkelet-bangladesi Csittagong repülőterén, a bangladesi biztonsági erők lelőtték az elkövetőt – közölte a bangladesi hadsereg illetékese.
  • Beárnyékolja az erőszak az elnökválasztást az afrikai országban
    Fotó: MTI/EPA/JAYDEN JOSHUA

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.