Napi terror 03.20.

2019. 03. 20. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Őrizetbe vettek egy olasz állampolgársággal rendelkező szenegáli buszsofőrt a Milánó melletti San Donato Milanese településen, aki kedden egy 51 gyermeket szállító iskolabuszt gyújtott fel – közölték az olasz hatóságok. A férfi a gyerekeket késsel fenyegette meg és kijelentette, hogy a milánói repülőtérre akar menni. A diákok beszámolói szerint a férfi az olasz kormány bevándorlási politikája ellen akart tiltakozni.
  • Terrorista vagy piti bűnöző az utrechti támadó? — ez a kérdés foglalkoztatta előző nap a holland sajtót a három halálos áldozatot követelő lövöldözés nyomán. Gökmen Tanisnak korábban számos alkalommal meggyűlt a baja a hatóságokkal, ám nem kizárható, hogy kizárólag vallási megfontolásból gyilkolt.
  • Perbe fogtak egy második, 44 éves férfit is amiatt, mert megosztotta a christchurchi terroristának a merényletről készített videóját a Facebookon – közölték a helyi hatóságok. Elemzők szerint Christchurch régóta gyűjtőhelye fehér felsőbbrendűséget hirdető kicsiny, de szívós csoportoknak Új-Zélandon. Közben öt nappal a terrorcselekmény után az áldozatok rokonai megkezdhették meggyilkolt szeretteik temetését.
  • Törökországba utazik Winston Peters új-zélandi külügyminiszter azért, hogy személyesen tisztázza Recep Tayyip Erdogan török elnök christchurchi mészárlással kapcsolatos nyilatkozatait – mondta Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök.
  • Fotó: ANSA

     

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.