időjárás -1°C Aranka 2023. február 8.
logo

Bosszúhadjáratba kezdett a Soros-hálózat a guruló dollárok feltárása miatt

Iskolabuszt gyújtott fel egy szenegáli sofőr Milánó mellett

Forrás: MTI, www.Ansa.it
2019.03.20. 15:42
Iskolabuszt gyújtott fel egy szenegáli sofőr Milánó mellett

Őrizetbe vettek egy olasz állampolgársággal rendelkező szenegáli buszsofőrt a Milánó melletti San Donato Milanese településen, aki kedden egy 51 gyermeket szállító iskolabuszt gyújtott fel – közölték az olasz hatóságok szerdán.

A buszon utazó ötvenegy diák és két másik felnőtt időben el tudták hagyni a járművet. Az incidensben senki sem sérült meg komolyabban, de tizenkét gyereket és két kísérőjüket füstmérgezéssel kórházba szállították.

Az elfogott szenegáli férfit is az egészségügyi intézménybe vitték. A 47 éves buszsofőr, aki 2004-ben kapott olasz állampolgárságot, azt a feladatot kapta, hogy a gyerekeket egy kirándulásról vissza vigye az iskolájukba. Útközben azonban úgy döntött, eltér az útvonaltervtől és Milánó felé veszi az irányt. A férfi a Linate nemzetközi repülőtérre akar menni.

A buszon utazó diákok beszámolói szerint az olasz kormány bevándorlási politikája ellen akart tiltakozni. „Véget kell vetni a halálozásoknak a Földközi-tengeren” – kiabálta állítólag ismételten az Ousseynou Sy néven azonosított férfi.

A gyerekeket késsel fenyegette meg és kijelentette, hogy senki sem fogja túlélni az utat – ismertette a történteket Luca De Marchis, az olasz csendőrség parancsnoka.

Fotó: ANSA

Néhány diák telefonon értesítette szüleit a történtekről, akik pedig a rendőrséget riadóztatták. Az olasz csendőrség gyorsan reagált, és járműveivel elállta a busz útját. Mielőtt megállt volna, a férfi megpróbált keresztültörni a rendőrségi blokádon. A megállásra kényszerített járművet a gyerekek elhagyhatták, majd a sofőr benzinnel fellocsolta az utasteret és felgyújtotta a járművet.

A buszról készült felvételeken tűzoltókat lehetett látni, ahogy a fémkeretig teljesen kiégett járművet emésztő lángokat igyekeznek eloltani.

Az olasz belügyminisztérium közlése szerint a szenegáli férfi szexuális erőszakcselekmények és ittas vezetés miatt már ismert a hatóságok előtt. „Ilyen személyt miért engednek iskolabuszt vezetni?” – tette fel a költői kérdést Matteo Salvini belügyminiszter, a bevándorlásellenes Liga kormánypárt vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.