Napi terror 03.22.

2019. 03. 22. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei, a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével őrizetbe vettek egy szír állampolgárt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a lefejezéssel végrehajtott emberölésekben személyesen is részt vett. Fény derült arra is, hogy a szír férfi 2016. óta az Iszlám Állam (ISIS) nemzetközi terrorszervezet tagja.
  • Beismerte a vizsgálóbíró előtt az utrechti lövöldözés fő gyanúsítottja, hogy egyedül követte el tettét, de a támadás indoka továbbra sem ismert – közölte a holland igazságszolgáltatás. Korábban a nyomozók találtak egy levelet egy kocsiban, amellyel elmenekült. A levél tartalmából arra következtettek, hogy valószínűleg terrortámadás történt.
  • Iszlamista indíttatású terrortámadás előkészítésének gyanúja miatt őrizetbe vettek 11 embert Németországban.
  • Legalább 23 csádi katonával végeztek a Boko Haram terroristái péntekre virradóra – jelentették be a csádi hatóságok.
  • Hét szerbiai férfit ítélt összesen 67 év letöltendő börtönbüntetésre a belgrádi fellebbviteli bíróság terrorizmus és az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez való csatlakozás, illetve toborzás miatt.
  • Az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet 100 százalékig legyőztük Szíriában – jelentette ki Donald Trump Floridában újságíróknak. Az amerikai elnök a floridai Mar-a-Lago countryklubjába érkezve, a repülőtéren újságíróknak térképeket is mutatott, amelyeken az Iszlám Állam által egykor uralt területek, illetve a már felszabadított vidékek láthatók.
  • Mintegy kétszáz muszlim imádkozott a dán parlament épületével szemben a Hizb ut-Tahrír (HuT) iszlamista mozgalom szervezésében az egy héttel ezelőtt két új-zélandi mecset ellen végrehajtott terrortámadás áldozataira emlékezve.
  • Fotó: youtube.com

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.