Napi terror 04.03.

2019. 04. 03. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Előző nap reggeltől délután négy óráig hallgatták ki Hasszán Farhudot a Fővárosi Nyomozó Ügyészség munkatársai. A terrorgyanús szír férfi részletesen beszámolt arról, hogy az utóbbi években merre járt és kivel találkozott. Kiderült többek között, hogy a szíriai hadseregben szolgált korábban. Az ügyvéd úgy érzi, hogy jelenleg ötven-ötven százalék az esély arra, hogy Hasszán Farhud valóban terrorista, de arra is, hogy — mint fogalmazott — „csak egy szír paraszt”.
  • Megöltek két, az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó fegyverest a biztonsági erők az észak-kaukázusi Kabard- és Balkárföldön – közölte az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Központ (NAK).
  • Világszerte egyre több iskola vezeti be a terrorriadó tartását, amely az iskolai lövöldözésre és merényletre készíti fel a tanárokat és diákokat. Több kormányzat szerint is a mai világban szükségszerű ez a fajta elővigyázatosság, ám szakértők úgy vélik, az időnként túl realisztikus gyakorlatok komoly traumát okozhatnak a gyermekeknek.
  • Őrizetbe vettek és vád alá helyeztek két 21 éves férfit Párizsban, akik egy óvoda, illetve rendőrök ellen akartak merényletet végrehajtani. A fő gyanúsított pszichiátriai problémákkal küzd – erősítette meg a BFM hírtévé értesülését a párizsi ügyészség.
  • Próbariadó az osztályteremben. Egy egész nemzedéknek kell megtanulnia, mi a teendő válsághelyzetben Fotó: Reuters

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.