Napi terror 05.10.

2019. 05. 10. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • A Srí Lankán húsvétvasárnap elkövetett merényletek tettesei összeköttetésben álltak az Iszlám Állam terrorszervezettel – jelentette be Mahes Szenanajake Srí Lanka-i vezérkari főnök.
  • Szomália északi részén egy amerikai légicsapás megölte az Iszlám Állam dzsihadista szervezet 13 feltételezett fegyveresét – közölte az Egyesült Államok hadseregének afrikai parancsnoksága (AFRICOM).
  • Minden második magyar itthon nyaral idén, a külföldi utazást tervezőknek pedig az a legfontosabb szempont, hogy a felkeresni kívánt országban ne legyen terrorfenyegetettség. Emiatt akadnak olyan — korábban kifejezetten népszerű — helyek, amelyeket inkább elkerülnek a magyarok, de általánosan elmondható, hogy a biztonságos és megbízható belföldi turizmus a legvonzóbb úti cél honfitársaink körében.
  • Francia erők kiszabadítottak négy külföldi túszt Burkina Faso északi részén, a műveletben azonban életét vesztette a francia haditengerészet különleges alakulatának két katonája – közölte a francia elnöki hivatal.
  • Szabadon engedett újabb csaknem 900 gyerekkatonát soraiból a nigériai kormányerőkkel szövetséges egyik milícia – adta hírül az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF.
  •  

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.