Napi terror 05.18.

2019. 05. 18. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Azbej Tristan kiemelte: nincs helye a mellébeszélésnek, a XXI. század legelhallgatottabb emberjogi válsága a keresztényüldözés, márpedig ér annyit a keresztények élete, mint a más vallásúaké. Úgy vélte, a valóság kimondása – azaz, hogy soha nem látott mértékben üldözik a keresztényeket – fontosabb, mint a politikailag korrekt beszéd. Felidézte, hogy nemrégiben Nigériában egy hét alatt 120 kereszténnyel végeztek a Boko Haram és a fulani törzs szélsőségesei.
  • Örömittas beszámolók jelennek meg 1919 májusának közepén, amikor a Vörös Hadsereg a kudarcok után végre eredményeket is ér el a Felvidéken. A terrorszervezetek sem állnak le a lakosság zaklatásával, amelynek további halálos áldozatai vannak. A devecseri felkelés utáni megtorlások része, hogy Somogyi János helyi lakost 14-én éjjel a temetőben vöröskatonákkal agyonlövetik. Ezzel ötre emelkedik a településen a Szamuely László, a népbiztos öccse és különítményesei által kivégzettek száma. Isaszegen 14-én Windisch János tüzér szakaszvezetőt amiatt lövik agyon, mert a diktatúrát szidalmazza.
  •  

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.