Napi terror 05.30.

2019. 05. 30. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Legalább hatan meghaltak és további hat ember megsebesült egy öngyilkos merényletben Kabulban, amelyet az afgán főváros nyugati részén található katonai akadémia bejáratánál követtek el – közölte az afgán belügyminisztérium.
  • Feltételezhetően a Boko Haram terrorszervezet tagjai elraboltak 11 embert Niger délkeleti részéről – közölte egy kormányzati tisztviselő csütörtökön.
  • Huszonnyolc embert szabadítottak ki a tálibok fogságából a dél-afganisztáni Zábul tartományban – közölte az afgán védelmi minisztérium csütörtökön.
  • A radikális iszlamista Szövetséges Demokratikus Erők (ADF) elnevezésű ugandai lázadócsoport huszonnyolc tagjával végeztek a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részében – közölte a hadsereg szóvivője csütörtökön.
  • A radikális iszlamista tálib lázadók „különleges erőinek”, az úgynevezett vörös egységnek legalább 62 tagjával végeztek és további 16 tagját megsebesítették az afgán biztonsági erők egy ellentámadásban a közép-afganisztáni Vardak tartományban – közölték csütörtökön helyi hivatalos források.
  • Öngyilkos merénylet Kabulban
    Fotó: MTI/AP/Rahmat Gul

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.