Napi terror 08.05.

2019. 08. 05. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Újabb terrorhullám veszélyére figyelmeztet az ENSZ legfrissebb jelentésében: a világszervezet szerint, bár az Iszlám Állam közel-keleti kalifátusa megsemmisült, a szélsőséges iszlamista terrorizmus veszélye nem szűnt meg, a nyugalom pedig csak átmeneti, a kontinensre visszatérő iszlamisták miatt újabb merényletek várhatók az év hátralévő részében.
  • Kevesebb mint egy nap leforgása alatt harminc ember halt meg és többtucatnyi megsebesült két tömegmészárlásban az amerikai El Pasóban és Daytonban.
  • Egy robbanószerekkel megpakolt autó okozta a kairói onkológiai intézet közelében hétfőre virradóra történt robbanást – közölte az egyiptomi belügyminisztérium hétfő délután. Legutóbbi jelentések szerint a detonációnak 20 halálos áldozata van.
  • Huszonkét főre emelkedett a szombaton a texasi El Pasóban szombaton elkövetett merénylet halálos áldozatainak száma – jelentette be hétfőn a város rendőrsége. Amerikai sajtóértesülések szerint hétfőn megtörtént a vádemelés az elkövető, Patrick Crusius ellen.
  • Fotó: Reuters

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.