Napi terror 08.07.

2019. 08. 07. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Hétévi börtönre ítéltek szerdán Párizsban egy radikalizálódott lányt, akit 2016-ban vettek őrizetbe, 18 éves korában, mert merényletet tervezett elkövetni az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet nevében.
  • A rendőrség és a biztonsági szolgálatok egyedül nem tudják legyőzni a szélsőségességet a londoni rendőrség országos hatáskörű terrorelhárító és különleges műveleti szolgálatának parancsnoka szerint.
  • Támadásnak minősítette a dán rendőrség szerdai közleményében a koppenhágai adóhivatalnál előző este történt robbanást, és nyomozást rendelt el.
  • Legfrissebb hatósági tájékoztatás szerint legkevesebb 14 ember meghalt és további 145 megsebesült, amikor szerdán öngyilkos merénylő robbantotta fel magát autójában az afgán főváros, Kabul egy rendőrségi épületének bejáratánál.
  • Ahmed H. kiutazási feltételeinek megteremtéséig, de legfeljebb szeptember 15-ig hosszabbította meg a Nyírbátori Járásbíróság a 2015-ös röszkei zavargásokban főszerepet játszó, terrorcselekmény miatt elítélt szír férfi idegenrendészeti őrizetét.
  • A feltételezett El Pasó-i elkövető ellen már vádat is emeltek, de a Daytonban lövöldöző Connor Bettsről – akit a rendőrök agyonlőttek – is egyre több információ került nyilvánosságra. Twitter-fiókja tele volt szélsőbaloldali bejegyzésekkel és az antifának nevezett, magukat antifasisztának minősítő, erőszakos mozgalmakkal rokonszenvező üzenetekkel.
  • Fotó: Reuters

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.