Napi terror 09.01.

2019. 09. 01. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Az amerikai hadsereg támadta meg a dzsihadistákat a Szíria északnyugati részén fekvő Idlíb tartományban – derült ki az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának szombati közleményéből.
  • A tálibok támadást indítottak az északkelet-afganisztáni Baglán tartomány székhelye ellen – közölték helyi hivatalos források vasárnap.
  • Kizárta egyelőre a terrortámadás lehetőségét az előző napi, egy halottat és nyolc sebesültet követelő lyoni késelés kapcsán vasárnap Nicolas Jacquet helyi főügyész, miután a nyomozók számára továbbra sem ismertek „a pszichotikus állapotban” lévő elkövető indítékai. Az ügyész elmondta: a harminc év körüli afgán állampolgárságú támadó – akit a helyszínen előállítottak – „összefüggéstelenül és zavarosan” beszél, azt állítva, hogy „Istent sértő hangokat hallott, amelyek ölésre adtak neki parancsot”.
  • A késes támadás helyszíne a kelet-franciaországi Lyon Villeurbanne nevű elővárosában, ahol egy afgán férfi agyonszúrt egy 19 éves férfit, és kilenc embert megsebesített. A gyanúsítottat őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték.
    Fotó: MTI/EPA/Olivier Chassignol

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.