Napi terror 10.09.

2019. 10. 09. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Nem kizárt, hogy terrorcselekmény történt hétfő este a nyugat-németországi, Hessen tartománybeli Limburg városában, ahol egy teherautó nyolc autónak hajtott neki. Bár az ügyben vizsgálódó rendőrség és más hivatalos szervek egyelőre nem kívántak találgatásokba bocsátkozni, a ZDF televízió biztonsági forrásokból származó értesülései, illetve a német sajtóban megjelent információk terrormerényletre utalnak.
  • A korábbi bejelentésekkel ellentétben Bosznia-Hercegovina mégis visszafogadja, és bíróság elé állítja azokat a korábban az Iszlám Államhoz (IÁ) csatlakozó és a terrorszervezet oldalán harcoló állampolgárait, akiket szíriai és iraki táborokban tartanak fogva – közölte értesülését szerdán a Zurnal.ba oknyomozó újságírói portál.
  • Terrorizmusellenes megállapodást írt alá az Európai Unió Albániával és Észak-Macedóniával – közölte az Európai Bizottság szerdán. Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja az aláírást követően tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a megállapodások meghatározzák a prioritásokat a terrorizmusellenes együttműködés területén 2019-ben és 2020-ban, valamint rögzítik az egyes országoknak biztosított uniós támogatás részleteit. Az úgynevezett nyugat-balkáni biztonsági keret rögzíti a terrorizmus elleni küzdelemben kialakítandó együttműködést, többek között a külföldre távozott terroristák és családjaik visszatérésére vonatkozóan.
  • Christophe Castaner francia belügyminiszter betiltotta a párizsi rendőr-főkapitányságon múlt héten négy halálos áldozatot követelő késes ámokfutás iszlamista elkövetőjének támogatására csütörtökre tervezett megmozdulást, amelyet egyúttal gyalázatnak minősített.
  • Az Iszlám Állam terrorszervezetnek pénzt gyűjtő, több mint száz tagú csoportot lepleztek le Oroszországban – közölte szerdán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).
  • A kép illusztráció

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.