Napi terror 11.11.

2019. 11. 11. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Legalább hat polgári személy meghalt, amikor három robbantás történt az északkelet-szíriai Kámislíjében – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) emigráns aktivista szervezet.
  • Törökország a szükséges jogi eljárást követően visszaküldte az Egyesült Államokba az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet egyik amerikai állampolgárságú harcosát, s ezzel megkezdte a területén fogva tartott külföldi dzsihadisták kitoloncolását – közölte Ismail Catakli török belügyminiszter-helyettes, a belügyi tárca szóvivője.
  • Dánia ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést a Svédországgal közös határa egyes pontjain, mivel a dán hatóságok szerint az elmúlt időszakban történt számos erőszakos bűncselekményt olyan emberek követtek el, akik Svédországból léptek be Dánia területére. Közben a dán igazságügy-miniszter a török kitoloncolás megkezdésére reagálva azt mondta, Dánia nem látja szívesen azokat a külföldi fegyvereseket, akik az Iszlám Állam soraiban harcoltak
  • Hollandiának segítenie kell állampolgárai gyerekeinek hazaszállítását Szíriából, az Iszlám Állam nevű terrorista szervezethez csatlakozott anyákat ugyanakkor nem kell visszafogadnia az országnak – mondta ki egy hágai bíróság hétfőn.
  • Három robbanás is volt az északkelet-szíriai Kámislíjében
    Fotó: Reuters

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.