Napi terror 11.16.

2019. 11. 16. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Hat tüntető meghalt és mintegy harminc megsebesült egy pokolgépes robbantásban Bagdad központjában – közölték hírügynökségek belügyi forrásokra hivatkozva.
  • Tizennégy ember – közöttük kilenc polgári személy – meghalt az északkelet-szíriai Báb városában egy pokolgépes merényletben – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.
  • Két ügyészt megöltek, két társukat pedig megsebesítették fegyveres támadók Afganisztánban – közölte a főügyészség szóvivője.
  • Belehalt sebesüléseibe a csütörtöki kaliforniai iskolai lövöldözés feltételezett elkövetője.
  • Lövöldözés volt a New Jersey állambeli Pleasantville-ben két középiskolás csapat futballmérkőzésén, legalább ketten megsebesültek – közölte a város rendőrsége.
  • Bár ma már nem mindennapos, hogy az Egyesült Államok és Törökország egyetértsen valamely, a szíriai polgárháborúhoz kapcsolódó kérdésben, de az elfogott dzsihadistákat illetően ez a helyzet. – Az Iszlám Állam ellenében alakult koalíció tagjai kötelesek visszafogadni a többezernyi külföldi terroristát, akit elfogtunk, és felelősségre kell vonniuk őket az elkövetett atrocitásokért – fogalmazott a globális koalíció washingtoni konferenciáját megnyitó beszédében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.
  • Halálos és sebesült áldozatai is vannak a bagdadi terrorakciónak
    Fotó: MTI/EPA/AHMED JALIL

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.