Napi terror 12.18.

2019. 12. 18. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • A cseh Legfelsőbb Bíróság szerdán megerősítette a prágai városi bíróság januári döntését, amellyel Jaromír Baldát terrorista támadásért négyévi szabadságvesztésre ítélték.
  • Három évvel a 2016 decemberében egy berlini karácsonyi vásáron történt iszlamista terrortámadás után még mindig sok a tisztázatlan részlet az ügyben, és a kormány nem segíti a szövetségi parlament (Bundestag) vizsgálóbizottságának munkáját – hangsúlyozták szerdán Berlinben a testület vezető ellenzéki tagjai közös sajtótájékoztatójukon.
  • Fegyveresek tüzet nyitottak és megöltek Pakisztánban szerdán két rendőrt, akik egy gyermekbénulás elleni oltást végző csapatot kísértek az ország északnyugati részében.
  • Legalább tizennégy ember meghalt Csád nyugati részén, amikor a Boko Haram feltételezett fegyveresei rátámadtak egy halászfalura. A dzsihadista szervezet egyre több támadást intéz az utóbbi időben a Csád-tó többi országa, Niger, Nigéria és Kamerun ellen.
  • A képünk illusztráció
    Fotó: MTI/Europress/AFP

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.