Az emberi szaporodással kapcsolatos problémákról szóló tananyag készül a PTE-n

A pécsi, a bécsi és a marosvásárhelyi egyetemhez a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság is csatlakozott.

Magyar Nemzet
2023. 01. 03. 15:18
null
Pécs, 2012. április 2. Várandós nõk a Budapesti Fesztiválzenekar tagjaiból álló kamarazenekar terhes kismamáknak adott koncertjén, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikáján. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc Fotó: Kálmándy Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberi szaporodással kapcsolatos problémákról szóló tananyag összeállításán dolgozik a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Bécsi Orvostudományi Egyetem és a romániai George Emil Palade Marosvásáhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudományos és Technológiai Egyetem. 

A munka tavaly kezdődött, az Erasmus pályázatban megvalósítandó munkához pedig a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság is csatlakozott.

Kovács L. Gábor, a PTE Szentágothai János Kutatóközpont tudományos igazgatója az emberi szaporodással kapcsolatos tananyagról elmondta: a modern élet olyan kihívásokat jelent, amelyek nincsenek lefedve tananyaggal. Ilyen esetre példa a kisebbségi anya, a kábítószerrel élő anya vagy a szociálisan kizáródott környezetből érkező anya és gyermekének problémái. 

A tananyag angolul, németül, románul és magyarul készül el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc) 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.